23 Kasım 2011 Çarşamba


Büyük Savaş Belgeseli - 8. Bölüm [Birinci Dünya Savaşı Belgeseli]



[postlink]https://videocomme.blogspot.com/2011/11/buyuk-savas-belgeseli-8-bolum-birinci.html[/postlink]


Açıklama:
Çanakkale Savaşları sürerken, Avrupada İtilaf Devleti yeni bir müttefik arayışı içindeydiler. Bunun içinde İtalya ile gizlice görüşmekteydiler. İtalya başlangıçta İttifak Devletleri'nden yanaydı fakat savaşı Avusturya'nın başlattığı savunusunu öne sürerek tarafsız kalmıştı. Daha sonra İtilaf Devletleri safında savaşa katılacak ve Avusturya'ya savaş ilan edecekti. Bu ülkeye savaş boyunca 11 defa saldıracak fakat hiçbir başarı sağlayamayacktı. Hatta bir defasında işgal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Daha sonra Fransa ve İniltere'nin yardımıyla Avusturya'nın sonunu getirecekti.
1915 Yılı içerisinde Bulgaristan İttifak Devletleri yanında savaşa katıacak ve Avusturya'yla beraber Sırbistan'ı işgl ederek Almanya'dan Osmanlı'ya gönderilen sevkiyatın yolunu sağlama alacaklardı.
Çanakkale Savaşı'nın ardından İngiliz Birlikleri Basra Körfezi'deki Fao'ya asker çıkarak Abadan'daki petrol yataklarını, tanklarını ve boru hatlarını güvenliğini sağlamak istiyordu. Burayı işgal ettikten sonra Kut-ül Amara'yı da ele geçirmişlerdir. Daha sonra Osmanlı Ordusu tarafından Kut-ül Amara da kuşatılacak ve buradaki birlik teslim olmak zorunda kalacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bottom 1

Bottom 2

Bottom 3